Befizetési követelmények

icon

Az FxPro SuperTrader befektetők esetében a minimális befizetés $2000 4 hitelszorzóval. A befektetők így elérhetik az $10,000-os tőkésítési követelményt a teljes összeg befizetése nélkül. Ez az alultőkésített számlákkal kapcsolatos kockázatok elleni védelem miatt van így. Az optimális működés érdekében a SuperTrader portfóliót megfelelően diverzifikálni kell és elegendő tőkét kell befektetni a különböző stratégiákba, eközben pedig elegendő szabad tőkét kell tartalékolni egyéb befektetésekre. Az EUR-ban és GBP-ben befizetett összegek át lesznek váltva USD-be, és legalább $10,000 összeget kell kitenniük a hitelszorzóval. Az ezt követő befizetéseknek nincs minimális összege.

A platform jobb elérhetősége érdekében olyan hitelkeretet kínálunk, amely révén egészen négyszeresére emelheti a befektetését, és a hitelkeretet hozzáadhatja a kezdeti letétjéhez. Tehát ahhoz, hogy teljesítse a legalább 10.000$ értékű letéti követelményt, a befektető már 2.000$ összeget letétbe helyezhet, és a hitelkeretünk felhasználásával a hiányzó 8.000$-ra szert tehet.

Azon régi SuperTrader ügyfelek, akik ki szeretnék használni a hitelforrás által nyújtott előnyöket, nem kötelesek a befizetési követelményeket teljesíteni, szabadon hozzáférhetnek a hitelforráshoz vagy folytathatják a stratégiák másolását anélkül is. Credit Line Guide

Minimum account size

Az FxPro SuperTrader minimális számlamérete 10,000$, azonban a befektetőknek érdemes tudniuk, hogy minél nagyobb az elérhető tőkéjük, annál diverzifikáltabb lehet az FX portfóliójuk.

A kereskedés egyik első szabálya az, hogy nem szabad kevés tőkével rendelkező fiókkal kereskedni. Az ilyen fiókok védtelenek a volatilitással szemben.

A nem megfelelő tőkével rendelkező SuperTrader-fiókok nem tudják a vezetők pozícióinak stratégiáit megfelelően végrehajtani a portfóliójában. Ennek három fő oka van:

A kevés tőkével rendelkező fiók nem teszi lehetővé azt, hogy a tőkét a stratégiáknak megfelelően mozgassák. Ennek következménye az, hogy a befektető portfóliója nem eléggé változatos.

A kevés tőkével rendelkező fiókok miatt a befektetések tőkeáttétele túlzottá válik a vezetőt követve. Ezzel nagyobb kockázatot okozva a befektetőnek, mint amennyivel a vezető számol.

Ennek a két oknak köszönhető az, hogy a befektető portfóliója nagyon ki lesz téve a lehívásoknak.

Hitelforrás kockázatai, árrés és fenntartási lehívások

icon

Mialatt a hitelforrás további finanszírozási lehetőséget biztosít a befektetőknek és potenciálisan növelheti a hasznot, kockázatot is magába foglal, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Minden veszteség, amelyre a SuperTrader használata közben tesz szert, az Ön felelőssége, az Ön tőkéjét érinti, nem pedig azt a hitelösszeget, amelyet az FxPro nyújtott Önnek. A hitelforrás lehetővé teszi az Ön számára, hogy akkor is végre tudjon hajtani tőkeutalást, ha az Ön saját tőkéje már elfogyott. A hitelforrás használata során előfordulhat, hogy árrés-hívást kap, ha nincs elegendő tőkéje a lehívásból adódó veszteséghez.

A margin call-ra akkor kerül sor, ha befizetéseinek 90%-át elvesztette. Ebben az esetben automatikusan likvidáljuk az összes nyitott pozícióját az aktuális piaci áron megvédve számláját a negatív egyenlegtől.

SuperTrader-befektetőként igényelheti, hogy e-maiben vagy SMS-ben kapjon fenntartási-hívást, ahogy a befizetéseinek 80%-át elvesztette. Így elkerülheti a nyitott pozíciók likvidálását, ha újabb tőkét helyez el a számláján, amennyiben úgy találja helyesnek.

Probléma

A következő példa tökéletesen szemlélteti, hogy egy kevés tőkével rendelkező fiók miért jelent jelentősen magasabb kockázatot a másolt vezető portfóliójánál:

A SuperTrader-fiókjában 4000 dollárral rendelkező befektető a teljes összeget egy stratégiába utalja át. A stratégia vezetője, akinek 40 000 dolláros tőkéje van, megnyit egy 0,04 lotos vételi pozíciót (0,04 lot = 4000 dollár). A befektető elérhető tőkéje tizede a vezetőjének, így ezzel arányos pozíciót választanak a befektető nevében. Ez 0,004 lot lenne (400 dollár), de mivel a minimális lot mértéke 0,01 (1000 dollár), a befektető pozíciója 1000 dollár lesz. Így a befektető pozíciója egynegyede a teljes tőkéjének, amíg a vezetőnél ez egytized. Emellett a befektető pozíciójának felkerekítése 2,5-szörös, túlzott árrést hoz létre (0,01/0,004=2,5).

90 000 dollárt szeretne befektetni

Befektet 30 000 dollárt és az FxPro hitelforrásával elérhetővé válik az Ön számára a szükséges 60 000 dollár.

  • Abban az esetben, ha a portfólió 10%-os veszteséget mutat, megállítja a befektetést: A teljes veszteség a 90 000 dollárból 9 000 dollár 60 000 visszakerül az FxPro-hoz A 9 000 dolláros veszteséget levonjuk a kockázati alapból (30 000 – 9 000 = 21 000).
  • Amennyiben a portfólió 10%-os profitra tesz szert és Ön megállítja a befektetést: 90 000 dollár + 9 000 dollár profit 60,000 visszakerül az FxPro-hoz A 9 000 dolláros hasznot hozzáadjuk a kockázati alaptőkéhez, 30 000 +9 000 = 39 000

Milyen módon tudunk hitelforrást biztosítani

  • Az Fxpro megfelel az MiFID követelményeinek (2004/39/EC EU-s direktíva). Ennek következményeként ügyfeleink tőkéjét elkülönített számlákon tartjuk, és csak az ügyfél és azon bankok közötti veszteség és haszon elrendezése céljából használjuk fel, amelyek mi kereskedelmi kapcsolatban vagyunk.
  • Ahhoz, hogy likviditást és árrést tudjuk kínálni az FxPro ügyfeleink számára, az FxPro saját tőkéjét használja. Nem használhatjuk fel ügyfeleink tőkéjét likviditási és árréssel kapcsolatos követelmények teljesítéséhez.
  • Nincs szükségünk a befektető kockázati alaptőkéjén kívül más tőkére, amelyet az esetleges kereskedelmi veszteségek és nyereségek fedezetéhez használunk fel.
  • A hitelforrás biztosítása nem kerül számunkra semmilyen extra kiadásba, mivel megfelelő tőkét tartunk fenn főbrókerünk segítségével a SuperTrader-rel kapcsolatos likviditás biztosításához. Ebből kifolyólag nem számolunk fel Önnek sem semmilyen extra díjat ezért a szolgáltatásért.
Üdvözöljük az FxPro élő Chaten Miben segíthetek Önnek?